Bakfark wrote:Nego Zolaću, jel krenula manifestacija osnovnih simptoma kulturnog šoka? Ili si još u fazi idealizacije?
Ne brini, svi smo uz tebe i puno te volimo!
Ganut sam podrskom koju danonocno dobijam. Osecam se ko Dzaja u zatvoru. Tesko je, ali izdrzacu.
A sad, kulturni sok, i ostale stvari... Pa jeste mi cudno svaki dan kad prodjem pored nekog od 2546546446098 spomenika, bitnih mesta ili slicnih kerefeka kojih je ovaj grad jelte prepun, i shvatim da sad zivim ovde. Odnosno nikad to ni ne shavtim, nikad mi to nije do kraja jasno, svaki put sam u fazonu: "Jao, vidi Ajfelova kula", ili sta vec. Dete sa sela, sta ces.
Sa druge strane, zajeban je ovo grad za zivot. Meni je super, jer nisam ovde sam, delimo stan i troskove lepsa polovina i ja, i sve je duplo lepse, ali mi je i jasno da mi ovde ne zivimo pravi zivot. Studiramo, primamo i neke pare, kao da se igramo. Ovde je sve toliko skupo da bi za neki ozbiljan zivot tebalo imati neki preozbiljni dobro placeni posao, koji bi sa druge strane doneo milijardu sati radnog vremena, i onda sve muke iz pocetka.
Sa trece strane, treba biti realan: kad ujutro krenem na fakultet i uletim u spic, javlja se onaj iskonski rasizam i sovinizam u meni. No nije jos stanje alarmantno. Treba se zabrinuti tek kad odem u neki srpski klub, na vece
nase muzike.