Mozda ipak ne EU.
Procitao sam nesto sto me je duboko pokolebalo. Podelio bih to sa vama.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=382476
Zašto nema sna u Gornjoj Stopanji?
21. septembar 2009. | 01:47 | Izvor: B92
Leskovac -- Žitelji jedne ulice u selu Gornja Stopanja kod Leskovca ne mogu da spavaju već mesec dana jer ih, kako kažu, uznemirava vampir.
Sa prvim mrakom svi ulaze u kuće, ali ga čuju kako hoda, lupa i pušta vodu na česmama. Deca iz ove ulice u džepovima nose glavice belog luka kako ih vampir ne bi napadao.
Radojka Đorđević iz Gornje Stopanje kaže da skoro mesec dana nisu mogli da spavaju zbog jezive buke i lupanja. Ona kaže da su se jasno čuli koraci vampira i udaranje metalnom šipkom u ogradu, ali ga niko nije video.
Deca iz ove ulice sa prvim mrakom ulaze u kuće. Najsigurnija zaštita od vampire je, kažu, da se u džepu uvek ima glavica belog luka.
Za buku i lupanje koje im uznemirava komšije, pojedini mestani Gornje Stopanje imaju logičnije objašnjenje. Stariji meštani ovog sela su odavno prestali da veruju u priče o vampirima.
Dok ih je uznemiravao, žitelji ove ulice tvrde da su vampire snimali mobilnim telefonom. Deca koja ga se najviše plaše te fotografije čuvaju u svojim računarima.
Evo sta je meni jasno posle ovog teksta: stariji mudriji ljudi ne gube nerve zbog vampira. Problem je u ovim mladjim, koji ih jos i mobilnim telefonima snimaju. Srbija mora da kaze odlucno ne tim tehnoloskim posastima. Ta bujica sa zapada ce odneti razum. To je sve taj Molder kriv, vatikanski spijun.
Drugim recima, mozda je rano za te evropske integracije.
Nemusti jezik je keva, ne treba nam Bram Stoker.